English
Suomi

Huomaatko, mitä ympärilläsi tapahtuu?

Vastuullisuusteot

“Jonkun pitäs tälle joskus jotain tehdä” -ajattelusta on siirrytty jokaisen aktiivisuuteen ja vastuuseen turvallisuuskysymyksissä.

Algolissa jokainen työntekijä on vastuussa työturvallisuuteen liittyvien havaintojen tekemisestä ja turvallisuusriskien torjunnasta. Käytössämme on yhteinen Granite-järjestelmä, jonne kirjaamme turvallisuushavaintoja. Jos huomaamme työssämme turvallisuusriskin, ennakoimme ja teemme ilmoituksen jo ennen kuin vahinkoja sattuu. “Jonkun pitäs tälle joskus jotain tehdä” -ajattelusta on siirrytty jokaisen aktiivisuuteen ja vastuuseen turvallisuuskysymyksissä.

Kunnianhimoinen tavoitteemme on, että 80 % algolilaisista kävisi vuosittain kirjaamassa seurantajärjestelmään vähintään yhden turvallisuushavainnon.

Turvallisuushavainto voi olla käytännössä vaikkapa huomio poistumisteiden eteen laitetuista kulkuesteistä, riskialttiista työskentelymenetelmästä, liukkaasta lattiapinnasta tai rikkoutuneesta työvälineestä. Näiden havaintojen kautta voimme korjata riskitekijöitä ja viedä parhaita käytäntöjä eteenpäin läpi organisaation. Tavoitteena se, että jokainen meistä pääsisi työpäivän jälkeen ehjänä kotiin.