English
Suomi

Algol tukemassa ekaluokkalaisten turvallista koulumatkaa Karamalmilla

Vastuullisuusteot

Algol on tänä vuonna mukana Pieni kulkija -heijastinliivihankkeessa turvaamassa ekaluokkalaisten koulumatkaa. Lähikoulumme, Karamalmens skolan, elokuussa koulutaipaleensa aloittaneille jaetaan LED-valoilla varustetut heijastinliivit.

Pieni kulkija -palvelu toimittaa ekaluokkalaisille heijastinliivejä ympäri Suomen. Työtä tehdään paikkakunnittain paikallisten yritysten kanssa niin, että yritykset voivat tukea oman lähialueensa tai jopa lähikoulunsa ekaluokkalaisia.

Toiminta aloitettiin paikallisesti Joensuussa vuonna 2019, josta se on laajentunut koko Suomen alueelle. 

“Tavoitteena on lasten turvallisuuden lisääminen liikenteessä, ja tänä vuonna saatetaan jakaa mahdollisesti jopa 15 000 liiviä”, kertoo hankkeen takana oleva Janne Tahvanainen.

Heijastinpäivä aloittaa kauden 1.10.

Virallista heijastinpäivää vietetään vuosittain 1.10. Heijastinliivit toimitetaan koululaisille jo syyskuussa, joten pienet koululaiset ovat valmiina, kun kausi alkaa. Heijastinliivi auttaa lasta näkymään liikenteessä, mutta se ei yksin riitä. 

Liikenneturvan tutkimuksen* mukaan tieliikenteessä menehtyneistä kaksi prosenttia ja loukkaantuneista kuusi prosenttia oli lapsia. Näistä jokainen on liikaa. Algol haluaa omalta osaltaan olla mukana muistuttamassa, että vastuu turvallisesta koulutiestä on meillä aikuisilla. Koulutie ei saa olla asia, jota lapsi pelkää.


*Liikenneturvan tilastokatsaus 3.8.2021