English
Suomi

Algol mukaan EK:n työ+perhe -kampanjaan: ”Pyrkimyksenämme on edesauttaa työn ja perheen yhteensovittamista”

Tiedote 3.5.2019

Algol Oy on mukana Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n #työplusperhe-kampanjassa. Kampanja haastaa työnantajia etsimään työn ja perheen yhteensovittamista tukevia ratkaisuja kunkin työpaikan omista lähtökohdista käsin.

Algolin henkilöstöpolitiikan lähtökohtana on tukea työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja näin auttaa heitä jaksamaan ja keskittymään työn vaatimuksiin. Pyrkimyksenä on edesauttaa työn ja perheen yhteensovittamista mahdollisimman monipuolisin keinoin. Algolilla suhtaudutaan myönteisesti perhevapaisiin, ja myös isyysvapaisiin kannustetaan.

”Meillä on positiivisia kokemuksia perhevapaista ja niistä johtuvista uudelleenjärjestelemisistä ja -resursoinneista. Uudelleenjärjestelyt tarjoavat monesti myös mahdollisuuden saada uusia työtehtäviä hoidettavakseen ja kehittyä ammatillisesti. Lisäksi perhevapaat antavat mahdollisuuden tarjota työtehtäviä uusille tulokkaille, jotka puolestaan rikastuttavat työskentelykulttuuriamme ja työtapojamme”, kertoo Eija Holmström, Director, HR & Communications & Responsibility.

Holmströmin mukaan nyky-yhteiskunnassa odotukset kyetä olemaan aktiivisia toimijoita erilaisissa yhteisöissä myös työn ja kodin ohella on tarpeen huomioida myös työpaikoilla. Toteutumista voidaan edesauttaa soveltamalla aikaisempaa joustavampia käytäntöjä, jotka vaihtelevat työntekijöiden ja heidän tarpeidensa mukaisesti.

”Tavanomaisesta poikkeavat työajat päiväkotien ja koulujen työskentely- ja loma-aikojen ehdoilla on mahdollista toteuttaa aikaisempaa joustavammin muun muassa tietotekniikan ansiosta. Etätyökäytännöt tuovat työntekijöillemme helpotusta arkeen, kun työmatkoista säästyvä aika on mahdollista hyödyntää tarkoituksenmukaisemmin”, Holmström toteaa.

Lisätietoja

Eija Holmström, Director, HR & Communications & Responsibility, Algol Oy, puh. 040 828 5496.

Lisätietoja kampanjasta: www.ek.fi/tyoplusperhe

Algol lyhyesti

Algol on suomalainen kaupan monialakonserni. Toimimme laajassa kansainvälisessä kumppaniverkostossa vastuullisesti ja 125 vuoden kokemuksella. Ratkaisumme parantavat teollisuuden tuotannon laatua ja turvaavat sen sujuvuutta. Terveydenhuollossa vahvistamme paremman elämän edellytyksiä.

Algol-konsernin vuoden 2018 liikevaihto oli 178 MEUR. Työllistämme noin 400 ammattilaista kymmenessä maassa. Lue lisää: www.algol.fi.