Käytännön turvallisuusharjoituksella toimintatavat testiin

 

turvallisuuskoulutus.jpg

Algol Chemicalsin Turun sataman varastoalueen työntekijöille simuloitiin turvallisuuskoulutuksessa tilanne, jossa henkilö on jäänyt trukin lavalta pudonneen kemikaali tynnyrin töytäisemäksi sekä puristuksiin tämän alle.


Algol Chemicalsin Turun satamassa sijaitsevalla varastoalueella järjestettiin turvallisuusharjoitus yhdessä Securitaksen kanssa. Harjoituksen ensimmäisessä osiossa testattiin toimintaa tilanteessa, jossa henkilö olisi jäänyt trukin alle puristuksiin. Toinen harjoitus toteutettiin palosimulaattorissa, jossa harjoiteltiin sammutuspeitteellä liesipalon ja palavan henkilön sammuttamista sekä käsisammuttimella sekä käsisammuttimella sähkökaappipalon ja laakean alueen palon sammuttamista.

“Koulutettavat osasivat toimia tilanteessa vaaditulla tavalla. Harjoitusta ei jouduttu keskeyttämään kertaakaan, mikä olisi tapahtunut mikäli koulutettavat olisivat toimineet harjoituksessa tavalla, joka olisi oikeassa tilanteessa vahingoittanut uhria tai auttajia. Sammutustaidot olivat hallussa, eikä kouluttaja joutunut puuttumaan yhteenkään suoritukseen. Koulutettavat osallistuivat niin koulutukseen kuin jälkikeskusteluun erittäin positiivisin ja avoimin mielin. Site Manager Kimmo Koskinen oli turvallisuusasioissa kannustava ja kaikki osallistujat olivat erittäin kiinnostuneita ja motivoituneita osallistumaan turvallisuuskoulutukseen.”, harjoituksen vetäjänä toiminut Karim Boughanmi summasi ja totesi toimipisteen turvallisuuskulttuurin olevan korkealla tasolla.