Biocodex on ostanut Algol Pharman

Algol Oy on myynyt kokonaan omistamansa tytäryhtiön Algol Pharma Oy:n kansainväliselle lääketeollisuuden tuotteisiin erikoistuneelle Biocodexille, jonka päätoimipaikka on Pariisissa. Myynti on toteutettu 9.9.2016. Algol-konserni keskittyy tulevaisuudessa kemikaaleihin ja raaka-aineisiin, teknisiin tuotteisiin ja huoltoratkaisuihin sekä terveydenhuoltoteknologiaan.

- Halusimme yksinkertaistaa konsernin rakennetta ja vapauttaa resursseja kasvuun ja investointeihin muille liiketoiminta-aloille.  Olemme toimineet lääketoimialalla jo noin 80 vuotta ja uskomme, että tämän kokonaisuuden on nyt aika siirtyä osaksi suurempaa ja erikoistunutta terveydenhuollon liiketoimintaa. Biocodex jakaa samat arvot ja perinteet kuin Algol Pharma ja luotan siihen, että kumppanimme, asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat hyvissä käsissä, Algol-konsernin toimitusjohtaja Alexander Bargum sanoo.

Biocodex on Algol Pharman pitkäaikainen liiketoimintakumppani ja tärkeä tavarantoimittaja, mikä antaa sille vankan perustan uutena omistajana. Biocodex on myös voimakkaasti sitoutunut kehittämään Algol Pharman kaikkia liiketoimintoja, mukaan lukien muiden päämiesten tuotteiden maahantuontia ja markkinointia sekä farmaseuttisia palveluita.

Algol Pharman liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja sillä on 54 työntekijää kuudessa eri maassa. Algol Pharma jatkaa toistaiseksi toimintaansa nykyisellä nimellään ja kaikki toimipaikat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa säilyvät ennallaan. Henkilökunta jatkaa nykyisissä tehtävissään lukuun ottamatta toimitusjohtaja Johan Wulffia, joka jatkaa Algol-konsernin terveydenhuollon toimialalla Algol Diagnosticsin ja Algol Trehabin toimitusjohtajana. Algol Pharman Pohjoismaiden ja Baltian alueen uusi johtaja on Algol Pharman entinen myynti- ja markkinointijohtaja Tessa Ahosalmi. 

- Olen kiitollinen Johanille hänen menestyksekkäästä työstään Algol Pharmassa ja on ilo jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan Algol-konsernin muissa tehtävissä. Toivotan Tessalle onnea uudessa työssään Algol Pharmassa osana Biocodexin kansainvälistä tiimiä, Alexander Bargum sanoo.

- Tämä liike on osoitus Biocodex-konsernin pyrkimyksestä ja halukkuudesta perustaa paikallisia yrityksiä yritysostojen kautta, mikäli siihen on sopivat edellytykset paikallisten synergioiden ja henkilöstön asiantuntemuksen kannalta, Biocodex Groupin toimitusjohtaja Jean-Marie Lefevre sanoo.

- Toivotan ilolla Algol Pharman tervetulleeksi Biocodexin kansainväliseen toimintaan. Tämä on Biocodexille ainutlaatuinen mahdollisuus laajentaa toimintaansa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomi on probiooteissa innovatiivinen ja edistynyt markkina-alue, ja olen varma, että meille on tästä hyötyä, Biocodexin kansainvälisten toimintojen varatoimitusjohtaja Nicolas Coudurier sanoo.

 

 

Algol on vuonna 1894 perustettu suomalainen perheyritys. Yhtiö toimittaa tuotteita ja ratkaisuja teollisuudelle ja terveydenhuoltoalalle. Myynnin ja alan ammattilaisista koostuva organisaatio palvelee asiakkaita Pohjoismaissa, Baltian maissa, Itä-Euroopassa ja Intiassa. Konsernin liikevaihdon odotetaan ylittävän tänä vuonna 180 miljoonaa euroa. (http://www.algol.fi/en/)

Biocodex on itsenäinen vuonna 1953 perustettu lääkeyhtiö. Yhtiö on menestyksekkäästi kasvanut monikansalliseksi tutkimus- ja kehitys-, tuotanto- sekä myyntiorganisaatioksi, jolla on toimintaa yli sadassa maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Ranskassa ja sillä on kansainväliset tytäryhtiöt Belgiassa, Marokossa, Venäjällä, Ukrainassa, Turkissa, Yhdysvalloissa, Meksikossa ja Kanadassa. Vuonna 2015 Biocodex saavutti 260 miljoonan euron liikevaihdon. (http://www.biocodex.com/en/)