Rakennusaineita Suomen teollisuudelle

Algolin perusta luotiin tammikuussa 1894, kun Helsingin Liisankadulle perustettu agentuuriliike ryhtyi toimittamaan kemikaaleja, metalleja ja rakennusaineita Suomen teollisuudelle. Silta ensivaiheista nykyhetkeen on yhä olemassa. Alkuperäisten tuotteiden moderneilla versioilla on edelleen vankka sijansa valikoimissa. Myös laatua ja hyvien kumppanuussuhteiden arvoa vaalitaan edelleen.

Agentuuriyritys laajeni tukkukaupaksi 1920-luvulla, jolloin myytävien teollisuustuotteiden määrä kasvoi, varastointitoiminta alkoi ja kotimaiset valmisteet tulivat mukaan valikoimaan. Terveydenhuoltoalan toiminnan alku ajoittuu 1930-luvulle, jolloin Algol sai oikeudet harjoittaa apteekkitavarakauppaa.

Karamalmilta kansainväliseksi

Keskusvarasto on sijainnut 1960-luvulta lähtien Espoon Karamalmilla, jonne Algol siirsi 1980-luvun lopulla myös pääkonttorinsa sekä teknisen kaupan toiminnot. Oma nostolaitteiden tuotanto alkoi Helsingin Herttoniemessä 1970-luvulla.

1990-luvulta alkaen Algol on laajentanut toimintaansa Suomesta myös muihin Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. Kansainvälinen toiminta on kasvavassa asemassa Algolin liiketoiminnassa.

2000-luvulla palveluliiketoiminnan merkitys tuotemyynnin rinnalla on kasvanut. Tänä päivänä Algol profiloituu paitsi kansainvälisen tukku- ja jakelukaupan ammattilaisena myös asiantuntijapalveluiden tarjoana.