”Algol menee rohkeasti sinne minne muut eivät mene”

Tommi Virkki on työskennellyt Algol Technicsillä Senior Electrical Engineerinä maaliskuusta 2018 alkaen. Aiemmin hän on toiminut sähkösuunnittelijana 11 vuotta, ja Algolille hän päätyi tuttavan vinkkaamana. Yhtiössä häntä kiinnosti mahdollisuus kehittää suunnittelutyötä ja lisäksi se täytti tietyt vaatimukset.

”Halusin vaihtaa uusiin kuvioihin ja tuotteisiin, mutta kuitenkin pysyä sähkösuunnittelussa, tai ainakin olla tekemisissä sähkötekniikan ja automaation kanssa. Algol täytti nämä kriteerit”, hän kertoo.

Algolissa Virkki toimii erilaisten projektien sähkösuunnittelijana. Työhön kuuluu sähkökuvien piirtämisen lisäksi paljon muutakin. Työn vaihtelevuus on Virkin mielestä yhtälailla sekä parasta että haastavinta.

”Laajan työnkuvan myötä samanlaisia päiviä ei usein tule. Sovin asiakkaiden kanssa sähkötekniset asiat, tuen asennuksissa ja kokoonpanoissa. Projektityön lisäksi tuen muun muassa myyntiä sähkötekniikan osalta, kirjoitan toimintaohjeita ja kehitän sähkösuunnittelujärjestelmää. Ja aina välillä ehdin piirtää jopa koko päivän sähkökuvia”, hän luettelee.

Yhdessä asiassa Algol eroaa muista yrityksistä.

”Algol menee rohkeasti sinne minne muut eivät mene ja löytää asiakkaalle ratkaisun, jos sellaista ei valmiiksi ole”, Virkki sanoo.

Oma-aloitteinen ja uuden oppimisesta innostuva pärjää

Tommi Virkki on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkötekniikkaa, erikoistuen automaatiotekniikkaan. Koulutuksesta on hänen mukaansa hyötyä, mutta työkokemuksen merkitys on korostunut työvuosien aikana.

”Joskus työuran alkutaipaleella koulutuksesta oli hyötyä, kun ei tarvinnut lähteä alalle ihan tyhjästä. Ja tietenkin sähkötekniikan teoriasta oli apuja paikkaamaan kokemuksen puutetta. Nykyään hyötyä on enemmän työkokemuksesta, kun tietää miten asiat oikeasti menevät”, hän kertoo.

Virkin työpiste sijaitsee Algol Technicsin Tampereen huoltokonttorilla, jossa hän kertoo työskentelyn olevan mielekästä ja rentoa. Vaikka etäisyys muihin suunnittelijakollegoihin hieman vaivaakin, kaikki ovat nykyisin Hangouts-yhteyden tai puhelinsoiton päässä.

Virkki kertoo, että tyypillisesti jokainen projekti elää koko suunnitteluprosessin ajan. Kotimaan matkailuakin tulee projekteille muutamia kertoja kuukaudessa. Algolilla pärjääkin oma-aloitteinen ja uuden oppimisesta innostuva henkilö, joka sopeutuu muuttuviin tilanteisiin.

”Algolilla on paljon mahdollisuuksia edetä ja kehittyä alan ammattilaiseksi. Parasta on se, että täällä tuntee voivansa vaikuttaa asioihin ja minunkin mielipidettäni arvostetaan”, Virkki toteaa.