"Toiveena vakituinen työ mikrobiologian alalta" – Työharjoittelu Algol Diagnosticsissa herätti uudelleen eloon

Omar Mfarij aloitti joulukuussa 2018 Algol Diagnosticsissa kahden kuukauden työhön tutustumisjakson Hanken & SSE Executive Educationin Business Lead -ohjelman kautta. Ohjelma tutustuttaa korkeasti koulutettuja ja englantia puhuvia maahanmuuttajia eurooppalaisiin liiketoimintatapoihin. Sen tavoitteena on edistää ja nopeuttaa osallistujan työllistymistä suomalaisiin organisaatioihin.  

Mfarij’lla on maisterintutkinto mikrobiologiasta (M.Sc. Molecular Microbiology) University of Malayasta, Kuala Lumpurista, josta hän valmistui vuonna 2013. Maisteriksi valmistuttuaan hän työskenteli Malesiassa ensin yliopistossa ja myöhemmin paikallisten ja kansainvälisten yhtiöiden palveluksessa.

Suomeen Omar Mfarij päätyi tutustuttuaan tulevaan suomalaiseen vaimoonsa lääketieteen verkostoitumistapahtumassa Malesiassa vuonna 2017. Perheeseen kuuluu myös pian vuoden ikäinen poika. Irakissa syntynyt Mfarij on asunut perheineen Suomessa nyt vuoden.

Työ Algolissa herätti uudelleen eloon

Maisteritutkinnon lisäksi Omar Mfarij on valmistunut luonnontieteiden kandidaatiksi University of Baghdadista vuonna 2005, pääaineenaan mikrobiologia. Mfarij kertoo, että kaiken kaikkiaan mikrobiologian opinnot ovat kestäneet miltei yhdeksän vuotta. Työ Algol Diagnosticsissa vastasi sataprosenttisesti hänen koulutustaan ja osaamistaan.

”Sain opintojen projektipäälliköltä ensin yhteystiedot Algol Technicsiin, mutta totesimme pian, ettei koulutustaustani ollut heille sopiva. Algol Technicsillä huomattiin kuitenkin, että opiskeluni vastasi täysin Algol Diagnosticsin liiketoimintaa”, hän kertoo.

Yritys ei ollut Mfarij’lle entuudestaan tuttu eikä koulutusta vastaava työ ollut millään tavoin itsestäänselvä.

”En uskonut, että Hankenin Business Lead -ohjelman kautta voisi löytyä tällaista työtä. Olin menettänyt toivoni, että löytäisin oman alani työtä. Algol herätti minut taas eloon”, Mfarij iloitsee.

”Työ Algol Diagnosticsissa avasi minulle oven ihan uuteen maailmaan. Tein molekyylidiagnostiikkaan liittyvää markkinatutkimusta Suomessa ja maailmalla. Uskon, että pääsin hyvään alkuun, hän sanoo.

”Algol Diagnosticsin työilmapiiri teki minuun vaikutuksen. Yrityksen työntekijät ovat todella ystävällisiä ja arvomaailmaltaan positiivisia, viestintä ja tiimityö oli avointa. Kollegani osoittivat, millainen hyvän työilmapiirin tulee olla. Täytyy sanoa, että tunsin olevani elossa, hän jatkaa.

Toiveena vakituinen työ omalta alalta

Omar Mfarij’n työhön tutustumisjakso päättyi helmikuun puolivälissä, ja samalla päättyi myös Hankenin ohjelma. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki. Toiveena on vakituinen työ Suomessa.

”Haluamme vaimoni kanssa asua ja työskennellä Suomessa. Täällä koulutus on parhainta tasoa maailmassa. Sen vuoksi täällä asuminen on paras lahja, jonka voin lapselleni antaa”, hän sanoo.

Mfarij puhuu äidinkielensä, arabian, lisäksi englantia ja saksaa. Lisäksi hän aloitti viime kesänä myös suomenkielen opiskelun, mutta ne keskeytyivät Hanken-ohjelman alkaessa.

”Suomi on vaikea kieli, se täytyy myöntää. Mutta minun tulee oppia sitä paitsi työsyistä myös henkilökohtaisista syistä: haluan olla mukana lapseni elämässä, on kyse sitten koulusta, ulkoleikeistä tai muiden suomalaisten kanssa toimimisesta. Kuitenkin tutkimusten mukaan kielen hyvin oppiminen kestää vähintään kaksi vuotta. Ja aika, jona en osaa suomea, tuntuu työelämässä edistymiseni kannalta hukkaan heitetyltä, Omar sanoo.  

”Vaimoni puhuu lapsellemme suomea, joten toki minäkin opin siinä sivussa pikku hiljaa”, hän naurahtaa.

Mfarij toivoo voivansa jatkaa työtä omalla alallaan. Mutta vaikka terveydenhuollon ja erityisesti patologian alalla puhutaan englantia, työtä saadakseen tulee osata suomea. Mfarij uskoo, että juuri suomen kielen taitamattomuus on iso este työn saamiselle.

”Yliopisto on todennäköisesti ainoa työpaikka, jossa ei tarvita suomea. Mutta kaikki yliopiston tutkimustyö ei sovi minun taustalleni, ja toisaalta myös kilpailu paikoista on kovaa”, Mfarij kertoo. 

Omar joka tapauksessa uskoo, että työskentelyjaksosta Algolilla on hänelle hyötyä.

”Algol on alalla tunnettu yritys, ja sillä on hyvä maine. Olen ollut ylpeä voidessani kertoa työskenteleväni Algolilla. Sillä on varmasti painoarvoa myös tulevaisuudessa”, hän toteaa.

”Maisterintutkintoni oli vuosia pimeän komeron perällä, mutta Algolin ansiosta sain sen sieltä pois. Toivon, että voin jatkossakin hyödyntää koulutustani ja löydän oman alani töitä. Ja toivon, ettei tarvitsisi jälleen odottaa kymmentä vuotta”, Mfarij sanoo.

 


 

Eritaustaiset työntekijät lisäävät monimuotoisuutta

 

Algol Diagnosticsin toimitusjohtaja Johan Wulff pitää Omar Mfarij’n tutustumisjaksoa onnistuneena kokemuksena myös yrityksen näkökulmasta.

”Omarin vankka osaaminen mikrobiologian puolelta oli erittäin sopiva tähän projektiin. Vahva tausta ja innostus mahdollisti  projektin onnistumisen. Hän toi mukanaan myös positiivisen kansainvälisen tuulahduksen pieneen tiimiimme”, Wulff kiittää.

Eija Holmström, Algol-konsernin Director, HR & Communications & Responsibility, miettii aihetta myös laajemmasta näkökulmasta. Hänen mukaansa erityisesti vuoden 2015 jälkeen työn tarjoaminen maahanmuuttajille on tullut osaksi yritysten yhteiskuntavastuuta.

”Maahanmuuttajataustaisten henkilöiden on vaikea työllistyä Suomessa koulutustaan vastaaviin työtehtäviin. Olemme jo useamman kerran pyrkineet tarjoamaan muun muassa Hankenin ohjelmiin osallistuville henkilöille sopivia harjoittelupaikkoja. Vasta nyt onnistuimme tarjoamaan tehtävän, johon saimme Omar Mfarij’sta sopivan osaajan.”

Holmström näkee yhteistyössä etuja myös yritykselle.

”Toimintamme monimuotoisuudelle olisi eduksi, jos saisimme useammista kulttuureista ja erilaisilla taustoilla olevia osaajia. Valitettavasti toimialoillamme lähes kaikki työt vaativat suomen kielen osaamista, sillä asiakaskuntamme ei vielä ole valmis toimimaan kanssamme ainoastaan englanniksi. Tämä rajoittaa mahdollisuuksiamme työn tarjoamiselle”, Holmström sanoo.