“Täällä jokaista henkilöä ja hänen ammattitaitoaan arvostetaan.”

Algolissa vastuullisuus sekä kannustava ja uuden oppimista tukeva työilmapiiri ovat olennainen osa henkilöstön työtä. Perheyhtiö vaalii yrittäjähenkisyyttä ja mutkatonta yhteistyötä. Henkilöstön lisäksi asiakkaat ja päämiehet ovat Algolille erityisen tärkeitä. Algolissa työskennellään kehittyvässä, kansainvälisessä ja innostavassa ilmapiirissä, jossa rakennetaan menestystä yhteistyökumppaneille.

Puolitoista vuotta sitten Algol Chemicalsiin tullut Pauliina Salonen vetää elintarviketeollisuuden myyntitiimiä. Salonen toi taloon vahvaa osaamista mm. virtuaalisessa organisaatiossa työskentelystä. ”Vedän kuuden hengen tiimiä, jonka jäsenet työskentelevät eri maissa, ja yhdessä vastaamme yhdeksästä markkinasta. Algolin modernit työkalut mahdollistavat tämän”, Salonen taustoittaa nykyaikaista toimintatapaa. 

Algol Chemicalsin yhtenä menestystekijänä on tiivis yhteistyö sidosryhmien kanssa. ”Uudistumisemme lähtee asiakkaiden tarpeista. Seuraamme alan trendejä muokaten toimintaamme ja tuoteportfolioitamme niin, että olemme luotettavin ja asiantuntevin kumppani. Kehitymme ja menestymme asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa yhdessä.”

Algol Technicsillä puolestaan työskentelevä ICT-asentaja Mikko Kosunen on saanut kymmenvuotisen Algol-uransa aikana sopivasti uusia haasteita eteensä. ”Ammattitaito on kehittynyt työssä oppien, ja tarvittaessa työnantaja on kouluttanut uusiin tehtäviin”, huoltoasentajana talossa aloittanut Kosunen kertoo. 

Kosusen nykyisenä työnä on Liikenneviraston matkustajainformaatiojärjestelmien – rautatieasemien näyttöjen ja kuulutusjärjestelmien – huolto, uusien asentaminen ja ylläpitotoimet. ”Perheyhtiönä Algol on tarjonnut vakaan ja mielekkään työpaikan, missä saa tehdä yhteiskunnankin kannalta merkittävää työtä.”

Molemmat algolilaiset arvostavat yrityksen välitöntä kulttuuria. ”Meillä on kasvollinen omistaja, joka näkyy päivittäin työpaikalla ja osallistuu aktiivisesti toimintaan. Täällä jokaista henkilöä ja hänen ammattitaitoaan arvostetaan”, Salonen summaa.

 

 

Artikkeli on julkaistu Suomen kiinnostavimmat työpaikat -julkaisussa kesällä 2018.