Tomi_Miettinen_250x375.jpg

Nosturitarkastajalla on iso vastuu turvallisuudesta

Nimi: Tomi Miettinen
Tehtävä Algolissa: Nosturitarkastajana Algol Technicsin Turun toimipisteessä
Aloittanut työt Algolissa: 2011

Mitä työhösi kuuluu?
Teen teollisuusnostureiden tarkastuksia kaiken kokoisille ja merkkisille laitteille. Uusien nostureiden käyttöönottotarkastuksia sekä käytössä olevien nostureiden määräaikaistarkastuksia.

Millainen on tyypillinen asiakkaasi?
Tyypillinen asiakkaani on teollisuusyrityksen tuotantopäällikkö tai kunnossapidosta vastaava henkilö. Pienessä yrityksessä usein myös omistaja. Tyypillisin tarkastettava laite on 5 - 40 t siltanosturi metalli- tai betoniteollisuusyrityksessä.

Millaisia ovat tyypilliset nosturitarkastajan tekemät vikahavainnot?
Tyypillisiä vikoja ovat nosturin virheellisestä käytöstä johtuvat nostoköysivauriot ja kulumat. Näitä vikoja aiheuttavat esimerkiksi vinovedot ja ylikuorma.

Sinulla on jo yli kymmenen vuoden työkokemus nostureiden kunnon ylläpidosta. Vieläkö vastaan tulee jotain yllättävää?
Kyllä välillä tulee vastaan yllätyksiäkin. Tarkastuksethan tehdään nostureiden turvallisen käytön varmistamiseksi. Suurinta osaa nostureista käytetään ja huolletaan asiallisesti, mutta poikkeuksiakin valitettavasti löytyy.

Millainen oli viimeisin työkeikkasi?
Tein määräaikaistarkastuksen kahdellekymmenelle siltanosturille. Koska tarkastukset tehdään asiakkaan tiloissa, asiakkaista tulee tuttuja ja yhteistyöstä sujuvaa. Tarkastusten jälkeen toimitan asiakkaille myös perusteelliset tarkastuspöytäkirjat valokuvineen, jolloin tehty työ tulee dokumentoitua huolellisesti.

Millainen on hyvä työpäivä?
Töistä on mukava lähteä kotiin, kun tietää saaneensa aikaiseksi aikomansa asiat tehtyä.