Kesäharjoittelija saalistaa suurta kauppaa

Nimi: Henri Isotalo
Tehtävä Algolissa: Kesäharjoittelija Algol Technicsillä

Miten päädyit kesätöihin Algolille?
Opiskelen Aalto-yliopistossa neljättä vuotta konetekniikkaa. Etsin kesäksi koulutustani vastaavaa työtä ja löysin Algol Technicsin Teknologiateollisuuden sivuilta. Yrityksen nettisivuilta välittyvä asiakaslähtöinen asenne ja toimintojen laaja-alaisuus vakuuttivat, ja lähetin sähköpostitse avoimen hakemuksen. Ilmeisesti se puolestaan tehosi rekrytoijiin, sillä sain myöhemmin kutsun haastatteluun. Uskon, että valintaani vaikuttivat opiskelutaustani lisäksi ainakin aiempi kokemukseni myynnistä sekä aktiivinen ja itsenäinen asenteeni työhön.

Mitä työhösi kuuluu?
Myyn varaosia esimerkiksi nostureihin, nostimiin ja kuljetinjärjestelmiin. Tyypillinen päivä sisältää sähköpostilla saapuvien tarjouspyyntöjen ja tilausten käsittelyä sekä hankintojen koordinointia. Yhteensä vastuullani on lähes 50 000 nimikettä. Luonnollisesti vietän myös paljon aikaa puhelimessa asiakkaiden kanssa.

Miten työ tukee opintojasi?
Töissä eteen tulevat piirustukset ja komponentit ovat tulleet tutuiksi opintojen kautta, mikä helpottaa laajaan tuotevalikoimaan perehtymistä. Vaikka olen hankkinut kokemusta myyntityöstä ja asiakaspalvelusta jo aiemmissa työtehtävissäni, tuo omaan alaan liittyvien tuotteiden myynti osaamiseen syvyyttä. Haluaisin tehdä tulevaisuudessa töitä koneensuunnittelun ja tuotekehityksen parissa, minkä vuoksi on ollut erityisen mielenkiintoista vierailla varastoissa ja asiakaskohteissa ja tutustua toimittamiimme laitteisiin tarkemmin.

Miten olet viihtynyt Algolissa ja millaisia tavoitteita sinulla on harjoittelujaksolle?
Parasta töissä on avoin ja kannustava ilmapiiri. Se, että toimitusjohtaja voi kesken päivän ilmestyä ovelle juttelemaan, viestii mielestäni siitä, että turhia nokkimisjärjestyksiä ei ole ja työpaikalla vallitsee hyvä yhteishenki. Ennen harjoittelun loppua haluaisin tehdä ainakin yhden ison kaupan, joka vaikuttaisi näkyvästi kokonaismyyntiin.

Millainen on hyvä työpäivä?
Hyvä työpäivä sisältää sopivasti haasteita ja riittävästi töitä. Työtehtävien monipuolisuus ja vaihtelevuus kannustavat kehittymään. Kun itseään joutuu päivittäin haastamaan, ei ehdi kyllästyä!