Joona Arvola on tänä kesänä työskennellyt Algol Chemicalsin prosessityöntekijäharjoittelijana Turussa. Työssään hän on päässyt soveltamaan aiempaa kokemustaan kemian ja varastotöiden osalta, mutta paljon uuttakin on kesään mahtunut. Uusien asioiden oppiminen onkin hänelle iso motivoiva tekijä.

– Minua motivoi oman alan tietojen ja taitojen kartuttaminen mahdollisimman paljon ennen valmistumistani. Tällöin työelämään siirtyessäni tiedän, millainen työ minulle sopii, Joona kertoo.

Joona on luonnontieteiden kandidaatti, ja parhaillaan on menossa maisterivaiheen lopputyön teko Turun yliopistossa. Hänellä on kokemusta tuotanto- ja varastoalan kesätöistä jo ennen Algolia. Lisäksi hän on opiskelun ohella työskennellyt yliopistolla tutkimusavustajana erilaisissa kemian tutkimuksissa. Kesätyö Algolilla löytyi verkkosivuilta.

– Algolissa kiinnosti erityisesti se, että yhtiöllä voisi olla myös tulevaisuudessa sellaisia töitä tarjolla, joista olen kiinnostunut, hän pohtii.

Työ kemianteollisuudessa tuntuu omalta

Tyypillinen päivä on pitänyt sisällään kemikaalien pakkaamista kannuihin ja kontteihin. Uudenlaiset laitteet ja kemikaalit ovat työn myötä tulleet tutuiksi, mikä onkin ollut Joonan mielestä parasta tässä kesässä työkavereiden ja helteiden lisäksi.

– Kesän aikana olen tutustunut kemikaalivalmistusyksikköön ja ollut apuna yksikössä valmistettujen kemikaalien pakkaamisessa. Olen oppinut sellaisten laitteiden käyttöä, millaisia yliopistolta ei löydy. Ja olen oppinut myös käsittelemään turvallisesti suuria määriä vaaralliseksi luokiteltuja kemikaaleja, Joona kertaa oppimaansa.

Parhaimmillaan kesätyöntekijöiden kautta oppimista tapahtuu myös työyhteisössä.

– Varmasti olen tuonut ainakin nuorta energisyyttä tuotantopuoleen. Toisaalta kemiantaustani takia olen tuonut myös lisää tietoa itse kemikaaleista työpaikalle, Joona arvelee.

Tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä täysin tarkentuneet, mutta se on selvää, että Joona haluaa työskennellä kemianteollisuudessa.

– Työtehtävänä voi olla kaikki tuotantopuolelta myyntityöhön, kunhan työssä riittää mielenkiintoa.

Minkälainen sitten on hyvä työnantaja ja esimies Joonan mielestä?

– Hyvä työnantaja ottaa työntekijät huomioon päätöksiä tehdessä. Hyvä esimies puolestaan antaa selkeitä ohjeita ja palautetta sekä saa työntekijöistään parhaan tehon irti, Joona summaa.