"Hyvin toimitettu projekti on yhtä kuin tyytyväinen asiakas"

Joni Tarkkinen toimii Algol Technicsillä Senior Project Managerina. Työssä häntä innostavat haasteelliset tehtävät, hyvä tiimihenki ja se, ettei kahta samanlaista päivää ole.

Algol Technics toimittamat kokonaisratkaisut pohjautuvat aina maailman johtavien valmistajien laitteisiin, jonka päälle yhtiö tarjoaa omat projektointi-, suunnittelu-, asennus- ja käyttöönottopalvelut.

”Meillä projektit ovat aina tuotekehitysprojekteja, sillä koskaan aiemmin ei ole toimitettu täysin vastaavaa. Asiakkaat, heidän tarpeensa ja sitä myötä projektit ovat niin erilaisia. Tyypillistä on kuitenkin se, että kaikissa tarvitaan paljon teknistä osaamista”, Joni Tarkkinen kertoo.

Tarkkinen on opiskellut Oulun yliopistossa konetekniikan osastolla konesuunnittelua ja tuotantotekniikkaa. Hän pitääkin teknistä koulutusta hyvänä lähtökohtana projektipäällikön työhön.

”Tekninen koulutus antaa hyvät lähtökohdat, se luo tietynlaisen ajattelutavan. Näin osaa hallita suuria kokonaisuuksia ja tietää, kuinka isojakin haasteita lähestytään”, hän sanoo.

Projektit ovat aina erilaisia

Joni Tarkkinen on työskennellyt Algolilla pian kahdeksan vuotta, ja sitä ennen kokemusta on monenlaisilta aloilta ja erilaisista positioista. Algolilla houkuttivat ennen kaikkea vakavarainen perheyritys ja haasteelliset työtehtävät.

”Projektoinnissa ei ole olemassa jotain tyypillistä päivää, ja se pitää mielenkiinnon työhön yllä. Oman mausteensa työhön tuo erilaisten ongelmien ratkaiseminen. Teknologian kehittyminen on puolestaan tuonut mukanaan koko ajan laajenevaa repertuaaria toimitettaviin kokonaisuuksiin. Mutta oppiminen tulee myös uuden mukana ja myötä.”

Vaikka projekteissa on aina tietyt, samat vaiheet, tuovat eri vaiheissa olevat projektit vaihtelua työpäivään. Lisäksi projekteissakin on eroja, toiset ovat haastavampia kuin toiset. 

”Haastavimpia ovat projektit, joissa on monta toimittajaa samanaikaisesti. Eri järjestelmien rajapintojen yhdistäminen ja toiminnanohjausjärjestelmien erilaisuudet ovat viime vuosina tuoneet oman lisähaasteensa”, Tarkkinen listaa. 

”Oma lähtökohtani kaikessa tekemisessä on asiakkaan etu ja se että pidetään lupauksista kiinni. Että asiakas tietää, missä mennään, pysytään aikataulussa ja sovituissa kustannuksissa. Se on kunnia-asia. Ja jos huomataan, että se mitä on myyty ei olekaan välttämättä se paras ratkaisu, olemme joustavia ja mietimme uudelleen asiakkaalle sen parhaan ratkaisun. Hyvin toimitettu projekti on yhtä kuin tyytyväinen asiakas.”

Näköalapaikka erilaisille teknologia-aloille

Algol-konserni luo Tarkkisen mukaan vakaat puitteet työn tekemiselle. Perheyhtiö saa kiitosta.

”Yleisellä tasolla on hyvä, että työnantaja on vakavarainen ja luotettava. Algol Technics puolestaan on antanut vuosien varrella haasteellisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Meillä on hyvä tiimihenki ja ihmiset ovat sitoutuneet.”

”Meillä pärjää henkilö, joka ei pelkää haasteita, on aktiivinen, osallistuva ja innostunut. Meillä saa  mukavat, haasteelliset ja mielenkiintoiset työt, eikä yksikään päivä ei ole samanlainen. Uramielessä Algol on näköalapaikka erilaisille teknologia-aloillekin, koska asiakkaat ovat niin erilaisia”, Tarkkinen summaa.