English
Suomi

Algol Chemicals auttaa kehittämään Evonikin digitaalista jakelija-alustaa

Uutinen

Saksalainen erikoiskemikaalien yritys suunnittelee parhaillaan uuden jakelijaportaalin rakentamista ja asiakaskokemuksen parantamista entisestään. Monet yritykset tekevät samoin, mutta ero on siinä, että Evonik haluaa käynnistää projektin ottamalla asiakkaansa mukaan kehitysprosessiin. Algol Chemicalsilla on etuoikeus olla yksi viidestä jakelijasta, jolle on annettu mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä alustan tulisi sisältää.

"Meillä on ollut jo neljä työpajaa jakelijoidemme kanssa, kaksi Euroopassa ja kaksi Aasiassa,  ja yksi on tarkoitus järjestää Yhdysvalloissa lokakuun lopussa", kertoo Kimberly Turck, Evonikin Coatings Additives -yksikön kanava- ja jakelupäällikkö.

”Tavoitteenamme on antaa johdollemme marraskuun loppuun mennessä ehdotus siitä, miten edetä. Voin jo sanoa, että suosittelemme hankkeen toteuttamista. Haluamme tarjota jakelijoillemme yhden alustan kaikkien heidän tarvitsemiensa materiaalien saamiseen. Tällä hetkellä meillä on useita eri portaaleja eri tarkoituksiin. Tämä ei tietenkään ole tehokasta tai toivottavaa kumppaneillemme ”, Turck jatkaa.

Jos Evonikin johto hyväksyy aloitteen, toteutus voi alkaa vuoden 2020 alussa ja se voidaan saada päätökseen kesän 2020 loppuun mennessä tai viimeistään kolmannen vuosineljänneksen päättyessä.

”Kunnianhimoinen tavoitteemme on saada portaaliin kaikki Evonikin liiketoimintalinjat. Tämä voi olla haastavaa, koska liiketoimintalinjat ovat erillisiä talousyksiköitä, mutta asiakkaiden näkökulmasta yksi portaali olisi parempi tapa edetä ”, Turck lisää.

Uusi portaali tarjoaa pääsyn tilausten hallintaan, koulutusmateriaaleihin, yrityskatsauksiin, myyntitietoihin ja sertifikaatteihin, kaikki yhdeltä alustalta.

”Työpajat ovat vahvistaneet käsityksiämme ja tuoneet samalla uusia ideoita ja näkökulmia. Mielenkiintoista on ollut saada selville, että jakelijoillamme on erilaisia prioriteetteja kuin meillä, ja että prioriteetit eroavat myös yrityksen sijainnin ja kehitystason perusteella ”, Turck sanoo.

”Algol Chemicalsille on etuoikeus päästä osallistumaan Evonikin projektiin. Se on merkki luottamuksesta ja osoittaa, että teemme asioita oikein, jos Evonikin kaltainen merkittävä toimija on kiinnostunut mielipiteestämme ja näkee meidät innovatiivisena edelläkävijänä ”, Algol Chemicalsin pinnoitteiden ja polymeerien liiketoimintayksikön johtaja Jonas Fogelberg kommentoi.

"Kehitämme jatkuvasti omia digitaalisia palveluitamme ja pyrimme parantamaan asiakaskokemustamme, joten on mielenkiintoista ymmärtää, mitä toimittajamme tekevät ja miten asiakkaamme voivat olla mukana tässä kehitystyössä", Fogelberg lisää.

 

 

Tagit:  Algol Chemicals