English
Suomi

Alexander Bargum Perheyritysten liiton uudeksi puheenjohtajaksi

Tiedote 11.11.2020

Perheyritysten liitto on valinnut Algolin toimitusjohtajan Alexander Bargumin uudeksi puheenjohtajakseen syyskokouksessa 11.11.2020. Bargum on toiminut aiemmin Perheyritysten liiton varapuheenjohtajana vuosina 2012–2014 sekä liiton valtuuskunnan jäsenenä vuodesta 2015 lähtien. 

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Otan tehtävän vastaan vaikeassa tilanteessa. Koronakriisin selättämiseksi tarvitaan Suomeen juurtuneita ja tänne sitoutuneita yrityksiä. Perheyrityksillä tulee olemaan ratkaiseva rooli työllistäjinä ja vastuullisina suomalaisten hyvinvoinnin turvaajina”, Alexander Bargum sanoo.  

Puheenjohtajavalintaa valmisteli syyskokoukselle liiton vaalivaliokunta, jonka puheenjohtajana toimi Peter Therman. Thermanin mukaan tavoitteena oli löytää henkilö, joka pystyy jatkamaan liiton yhteiskunnallista keskustelua perheyritysten toimintaympäristöstä, käymään monipuolista vuoropuhelua eri sidosryhmien välillä sekä ymmärtämään jatkajasukupolven haasteita. 

”Uusi puheenjohtaja on myös sitoutunut aktiiviseen paikalliseen keskusteluun pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Alexander Bargum täyttää kaikki nämä kriteerit ja on erinomainen henkilö liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Hänellä on pitkäaikainen kokemus Perheyritysten liiton toiminnasta ja kattavat verkostot niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin", Therman sanoo. 

Perheyritysten liiton hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Tomi Lantto (Katri Antell Oy) ja Miia Porkkala (Aho Group Oy). Hallituksessa jatkavat Ia Adlercreutz (Spikesafe Oy), Aleksi Arpiainen (TT Gaskets Oy), Martti Saikku (Antti Ahlström Perilliset Oy), Jenni von Veh (KMT Invest Oy) ja Janne Ylinen (Kokkolan Halpa-Halli Oy). 

Alexander Bargum on Perheyritysten liiton kymmenes puheenjohtaja. Ennen häntä puheenjohtajina ovat toimineet Peter Fazer, Krister Ahlström, Klaus Sohlberg, Marjo Miettinen, Janne Timonen, Anne Berner, Pekka Laitinen, Heikki Kovanen ja Philip Aminoff.  

Lisätietoja

Alexander Bargum, toimitusjohtaja, Algol Oy, p. 040 732 3232. 

Perheyritysten liitto, www.perheyritys.fi.